Numele trandafirului. Editie revazuta (Top 10+)

Categoria: Fictiune
Editura: Polirom
Numele trandafirului. Editie revazuta (Top 10+)
Un bestseller mondial un roman revazut de autor dupa treizeci de ani. Romanul Numele trandafirului a fost tradus in peste 35 de limbi si ecranizat de Jean-Jacques Annaud in 1986 cu Sean Connery Christian Slater si F. Murray Abraham in rolurile principale. In anul 1327 intr-o manastire izolata de lume calugarii sunt pe cale de-a fi invinuiti de erezie. Singura lor speranta este ajutorul dat de un faimos franciscan fratele Guglielmo. Cand lucrurile par sa se limpezeasca intre zidurile misterioasei abatii calugarii incep sa moara unul dupa altul. Ca sa descopere asasinul inteleptul calugar alaturi de ajutorul sau Adso se afunda ca un adevarat detectiv in simboluri secrete si manuscrise codificate si aproape isi pierde viata pe culoarele labirintice ale manastirii.
Pret:19.96 lei

Cumpara: Numele trandafirului. Editie revazuta (Top 10+)

Istoria credintelor si ideilor religioase. Volumul 4: De la epoca marilor descoperiri geografice pana in prezent

Categoria: Carti de specialitate
Editura: Polirom
Istoria credintelor si ideilor religioase. Volumul 4: De la epoca marilor descoperiri geografice pana in prezent
Aceasta carte face parte din colectia Hors Collection a editurii Polirom. In aprilie 1983 cand scria prefata celui de-al treilea volum al operei sale monumentale Istoria credintelor si ideilor religioase Mircea Eliade anunta o modificare in planul general al lucrarii lasand pentru un ultim tom capitolele privitoare la religiile Chinei si ale Japoniei prezentarea religiilor arhaice si traditionale din America Africa si Oceania precum si o sectiune de incheiere despre creativitatea religioasa a societatilor moderne. Profesorul planuia sa incredinteze redactarea acestor capitole unor colegi si colaboratori ai sai care ii impartaseau viziunea asupra istoriei religiilor. Dupa disparitia lui Mircea Eliade – in 1986 – incheierea Istoriei credintelor si ideilor religioase conform organizarii si in spiritul teoriilor sale a revenit unei echipe formate din istorici ai religiilor si etnologi renumiti experti cu autoritate in domeniile lor. Cuprins: Orase si simboluri (David Carrasco) In cautarea nemuririi (Henri Maspero) Diversitate si totalitate Mana si tabu Totem Timpul Visului churinga (Waldemar Stohr) Relatiile de familie si puterile cosmice (Hans A. Witte) In sfera mortilor-vii (John Mbiti) Samanismul si calatoria in imperiul mortilor (Maria Susana Cipolletti) Sub semnul Dansului Soarelui (Peter Bolz) Sintoism si religie populara (Nelly Naumann) Religie si politica. Evolutia budismului japonez pana in prezent (Heinrich Dumoulin) Creativitate religioasa si secularizare in Europa de la Iluminism incoace (Richard Schaeffler).
Pret:39.96 lei

Cumpara: Istoria credintelor si ideilor religioase. Volumul 4: De la epoca marilor descoperiri geografice pana in prezent

Dragostea cea veche iti sopteste la ureche. Primele iubiri

Categoria: Carti de specialitate
Editura: Polirom
Dragostea cea veche iti sopteste la ureche. Primele iubiri
Se spune ca prima iubire nu se uita. Unii sustin ca e ceva magic altii ca e doar o chestiune de compatibilitate chimica intre doua persoane. Aurora Liiceanu arata cum privesc prima dragoste scriitorii pe de o parte si oamenii de stiinta pe de alta. Vom vedea cum isi povestesc prima iubire Turgheniev Vladimir Nabokov sau Orhan Pamuk si cum o analizeaza psihologii biologii sau filosofii. Vom gasi istorii despre iubiri impartasite iubiri neimpartasite iubiri cu final tragic sau fericit dar si studii care enumera simptomele fizice caracteristice indragostirii. Si poate vom intelege de ce unii se intorc dupa ani la prima lor iubire si de ce indragostiti de pretutindeni continua sa-i scrie si azi Julietei.
Pret:21.54 lei

Cumpara: Dragostea cea veche iti sopteste la ureche. Primele iubiri

Metodica predarii limbii engleze. Strategies of Teaching and Testing English as a Foreign Language (Editia 2014)

Categoria: Carti de specialitate
Editura: Polirom
Metodica predarii limbii engleze. Strategies of Teaching and Testing English as a Foreign Language (Editia 2014)
Editia a IV-a revazuta Importanta pe care a dobandit-o cunoasterea limbilor straine i-a determinat pe educatori sa conceapa noi metode de predare a acestora. In afara de simpla invatare a vocabularului si a regulilor gramaticale elevii trebuie sa-si dezvolte capacitatea de a interactiona cu alti membri ai grupului lor social de a impartasi informatii si de a negocia sensul de a folosi cunostintele lingvistice in mod functional si strategic pentru a obtine efectul dorit. In acest scop profesorul urmareste simultan o varietate de aspecte si aptitudini astfel incat vocabularul si gramatica ascultarea si exprimarea orala citirea si scrierea sa fie predate intr-un mod integrat. Recomandarile practice si exemplele incluse in volum le ofera (mai ales) tinerilor profesori sugestii utile pentru activitatile cu elevii. Can you speak English? Approaches to teaching foreign languages Approaches to language testing The language course Teaching receptive skills Teaching English vocabulary grammar Developing productive communicative skills The lesson the lesson plan Assessment of results
Pret:30.78 lei

Cumpara: Metodica predarii limbii engleze. Strategies of Teaching and Testing English as a Foreign Language (Editia 2014)

Kafka pe malul marii (Top 10+)

Categoria: Fictiune
Editura: Polirom
Kafka pe malul marii (Top 10+)
Romanul Kafka pe malul marii este povestea plina de fantezie a aventurilor unui adolescent care pleaca de acasa in cautarea mamei si a surorii disparute cu mult timp in urma dar si o relatare a sirului de coincidente care-l leaga de un vagabond pe nume Nakata ce sufera de pe urma unei traume din timpul razboiului. Atractia irezistibila dintre aceste doua personaje care par sa nu aiba nimic in comun nu este singurul detaliu inexplicabil din cuprinsul romanului: in universul construit de Murakami pisicile vorbesc pestii cad din cer iar spiritele isi parasesc trupul manate de nevoia de dragoste sau de sange.
Pret:19.96 lei

Cumpara: Kafka pe malul marii (Top 10+)

Instruirea interactiva

Categoria: Carti de specialitate
Editura: Polirom
Instruirea interactiva
Practicile educative moderne pun din ce in ce mai mult accent pe activizare considerata premisa unei instruiri si formari eficiente. Volumul ofera repere teoretice si aplicative usor de preluat de adaptat si de utilizat in practicile participative prezentind elemente operationale de pedagogie activa si interactiva designuri curriculare activizante comentarii si sugestii didactice. Informatiile de ultima ora ilustrate cu numeroase exemple practice concepute de colaboratori care predau la toate nivelurile de invatamant vin in sprijinul studentilor formatorilor teoreticienilor din domeniul stiintelor educatiei si cadrelor didactice care urmaresc realizarea unei instruiri interactive eficiente. Din cuprins: Instruirea pedagogica o provocare actuala Caracterizarea generala a pedagogiei interactive Profilul practicilor didactice activizante Mecanisme de conexiune inversa Mecanismul de feedforward Metode de dezvoltare a spiritului activ Reflectia personala Invatarea bazata pe experiment Invatarea cooperativa Invatarea bazata pe jocuri didactice Invatarea electronica Metode si tehnici de dezvoltare a spiritului critic.
Pret:30.78 lei

Cumpara: Instruirea interactiva

Nopti albe. Sotul etern (Top 10+)

Categoria: Fictiune
Editura: Polirom
Nopti albe. Sotul etern (Top 10+)
Eroul anonim din Nopti albe este acel Improvizator care nu stie nici el cum o idee straina ajungandu-i la ureche devine dintr-odata a lui de parca ar fi purtat-o necontenit in sine. De fapt personajul este chiar ideea incarnata intr-o foarte bizara fiinta narativa despre care la drept vorbind nu stim decat ca are douazeci si sase de ani. Stim mai mult despre locuinta lui aceeasi camera izolata atat de specific dostoievskiana menita sa ascunda sa izoleze in contrast absolut cu vastitatea ideii: In general el se aciueaza undeva intr-un ungher izolat de parca s-ar ascunde acolo si de lumina zilei iar odata instalat astfel e tot asa de nedezlipit de barlogul sau ca si un melc sau semanand cel putin in aceasta privinta cu acel interesant soi de vietate care este si faptura si casa la un loc si care se numeste broasca-testoasa. Suntem mult mai aproape de Omul din subterana decat de romanticii eroi ai lui Puskin si Lermontov. – Emil Iordache

Nopti albe. Sotul etern (Top 10+)

Imaginea evreului in cultura romana

Categoria: Carti de specialitate
Editura: Polirom
Imaginea evreului in cultura romana
Volumul prezinta originea evolutia temporala si spatiala supravietuirea sau disparitia cliseelor ce compun portretul fizic profesional spiritual magico-mitic si religios al evreului imaginar in spatiul cultural romanesc. Este de asemenea analizat modul in care antisemitismul popular l-a influentat pe cel intelectual si politic de la jumatatea secolului al XIX-lea pana astazi. Abordand tema din perspectiva si cu instrumentele antropologiei culturale autorul reface portretul-robot al evreului imaginar si evalueaza diferentele dintre acesta si evreul real.

Imaginea evreului in cultura romana

O istorie a lumii in douasprezece harti

Categoria: Istorie
Editura: Polirom
O istorie a lumii in douasprezece harti
Aceasta carte face parte din colectia HISTORIA a editurii Polirom.Fiecare cultura isi are modul propriu de a reprezenta lumea prin intermediul hartilor iar acest lucru este valabil atat pentru Google Earth cat si pentru mappa mundi de la Hereford sau harta Kangnido. De-a lungul istoriei hartile au contribuit esential la modelarea conceptiei despre lume si despre locul omului in univers. Departe de a fi simple instrumente stiintifice hartile reflecta si influenteaza ba chiar manipuleaza mediul politic si social in care au fost realizate. Cartea bogat ilustrata a lui Jerry Brotton povesteste istoria universala prin intermediul hartilor punand accentul pe douasprezece dintre ele cele care au schimbat in mod decisiv perceptia asupra lumii si metodele grafice folosite pentru a o reprezenta.Din cuprins:Stiinta: Geografia lui Ptolemeu cca 150 e.n. Schimbul: Al-Idrisi 1154 Credinta: Mappamundi de la Hereford cca 1300 Imperiul: Kangnido 1402 Descoperirea: Martin Waldseemller 1507 Globalismul: Diogo Ribeiro 1529 Toleranta: Gerardus Mercator 1569 Banii: Joan Blaeu Atlas maior 1662 Natiunea: Familia Cassini 1793 Geopolitica: Halford Mackinder Pivotul geografic al istoriei 1904 Egalitatea: Proiectia Peters 1973 Informatia: Google Earth 2012.

O istorie a lumii in douasprezece harti

Scara leilor (2 vol.)

Categoria: Biografii & Memorii
Editura: Polirom
Scara leilor (2 vol.)
Cele doua volume intitulate Scara leilor continua periplul memoriei inceput in Maxilarul inferior (Premiul Cititorilor oferit de Observator cultural) cu povestea tatalui autoarei Gheorghe Uricariu si reconstructia Europei asemeni unei reconstructii a unei parti anatomice distruse de un glonte exploziv. Asa cum viata si fata desfigurata a unui tinar ofiter in timpul bataliei de la Oarba de Mures are nevoie de peste 39 de interventii chirurgicale tot asa istoria Romaniei a Europei si a lumii au nevoie de o complexa reconstructie a memoriei si istoriei distruse in deceniile comunismului instalat impotriva vointei popoarelor dupa impartirea Europei si a zonelor de influenta ce a urmat Conferintei de la Ialta.Unul din articolele Conferintei de la Ialta va sta la baza marilor deportari care vor smulge milioane de oameni spre a-i duce in Siberia sa munceasca si de cele mai multe ori sa moara pe considerente de apartenenta la teritorii devenite dupa razboi parte din URSS. Povestea parintilor autoarei are in spate chiar lupta cu acest articol care a generat exodul deportarilor.Cititorul afla enorm de multe lucruri despre Romania anilor 1941-1947 despre conditiile care au schimbat destinul nostru in urmatoarele decenii dar si in perioada tranzitiei post-comuniste. Descopera adevaruri incredibile taine ingropate in corespondenta diplomatica si rapoartele serviciilor secrete. Istoria are o parte vizibila si o parte ascunsa precum fata lunii o parte retorica declarativa si alta reala tainuita ascunsa ochilor lumii de marii decidenti care actioneaza subteran ca si cum ar fi instrumentata de forte oculte.Doina Uricariu isi construieste amplul excurs memorialistic si documentar urmarind pas cu pas marturiile Regelui Mihai ale arhivei exilului Majestatii Sale de la Versoix pe care a cercetat-o in noiembrie-decembrie 1990 cu documente diplomatice emise de servicii secrete documente care pun in lumina lupta anticomunista a Romaniei din prima clipa a ocupatiei sovietice.O serie de stenograme asemeni unor piese de teatru dezvaluie cititorilor lovitura data continuu de Moscova si trimisii ei care declanseaza ofensiva impotriva democratiei din tara surparea economiei si fiecarei institutii si minister subminate prin legea epurarilor plata despagubirilor de razboi care incalca tratate conventii la care se adauga imixtiunea crasa in alcatuirea si caderea guvernelor transformarea oricarei negocieri in ultimatum pulverizarea libertatilor individuale. Aceste stenograme prezinta imixtiunea lui Visinski Susaikov Molotov Vinogradov Stalin si reducerea Comisiei Aliate de Control la un unic decident sovieticii.Personajele din Scara leilor sint Regele Mihai Regina-mama Elena Ion si Mihai Antonescu Lucretiu Patrascanu Titel Petrescu Maniu Bratianu Tattarascu Bodnaras Groza Mihalache generalul Sanatescu generalul Radescu generalul Nicolae Macici primul general condamnat la moarte de Tribunalul poporului care a trait paroxismul trairii executiei oprite prin comutarea pedepsei in ultima clipa.Doina Uricariu dezvaluie in premiera continutul remarcabil al unei arhive de interes national si european de la dosarele si bibliorafturile ce prezinta memorii catre rege precum cel al profesorului Onisifor Ghibu pina la actiunile intreprinse de Comitetul National Roman in exil si participarea romanilor din exil la demersurile crearii Comunitatii europene si a reunificarii Europei.in anul in care Majestatea Sa Regele Mihai implineste 90 de ani apare o carte a carei existenta s-a anuntat inca din 1990 cind Doina Uricariu a facut primul interviu cu regele Mihai publicat in Romania literara chiar in 23 august 1990.

Scara leilor (2 vol.)