Drood

Categoria: Fictiune
Editura: Nemira
Drood
In 1865 cand incepe povestea Charles Dickens este un scriitor de succes. Se afla in tren cu o iubita secreta si nu stie ca destinul ii rezerva o surpriza ce-i va schimba existenta. Un accident care-l va proiecta intr-o viata dubla. Obsesii macabre ies la iveala: crime cadavre cripte sinistre. Astfel incepe o incursiune tenebroasa si fascinanta in adancurile orasului ce se ascunde in Londra subterana. Drood imagineaza ultimii ani ai cunoscutului scriitor incercand sa elucideze enigme nerezolvate pana in zilele noastre.

Drood

Rendez-vous cu Rama

Categoria: Carti Premiate (Nobel Pulitzer Booker s.a.)
Editura: Nemira
Rendez-vous cu Rama
O nava extraterestra cilindrica de dimensiuni gigantice patrunde in sistemul solar iar povestea o spune un grup de exploratori umani care intercepteaza nava si incearca sa-i elucideze enigmele. Scriere fundamentala in istoria literaturii SF romanul Rendez-vous cu Rama a primit premiile Hugo Nebula precum si alte distinctii importante.

Rendez-vous cu Rama

Gramatica lui Dumnezeu

Categoria: Fictiune
Editura: Nemira
Gramatica lui Dumnezeu
25 de povestiri comice triste melancolice sau tandre De la autorul bestseller-ului italianDin toate bogatiile lumii Scriere burlesca si patetica ce aminteste de Dino Buzzati sau Italo Calvino. Domnul Remo si cainele Boomerang se avanta intr-un joc nou. Pasagerul Fifoni e obsedat de atacuri teroriste si ii ingrozeste pe insotitorii de zbor. Matusalemicul bunic Leone aflat intr-un scaun cu rotile pare condamnat la nemurire. Zeii manevreaza pe cai de neinteles vietile oamenilor. Iar dintre zeii plasmuiti de oameni spunea un filosof antic cel mai generos e cel care din mai multe singuratati a facut o zi de fericire. Stefano Bennia scris cartea lumii circ al fericirii si mai ales al singuratatilor. Comicul infernal grotescul si absurdul se intalnesc sub zodia imprevizibilului cu eroi sarlatani divinitati antice si multe creaturi enigmatice iar viata isi vede de frumusetile si de cruzimile ei. Domnul Remo si cainele Boomerang se avanta intr-un joc nou. Pasagerul Fifoni e obsedat de atacuri teroriste si ii ingrozeste pe insotitorii de zbor. Matusalemicul bunic Leone aflat intr-un scaun cu rotile pare condamnat la nemurire. STEFANO BENNI s-a nascut pe 12 august 1947 la Bologna. Si-a inceput cariera de scriitor inca din tinerete si a scris toate genurile: publicistica scenaristica proza poezie dramaturgie. De-a lungul timpului a publicat numeroase volume de fi ctiune si a scris texte pentru televiziune si muzica. In Italia se numara printre cei mai cunoscuti si mai activi scriitori cartile sale vanzandu-se in milioane de exemplare.

Gramatica lui Dumnezeu

Sindromul Quijote

Categoria: Fictiune
Editura: Nemira
Sindromul Quijote
Imi plac povestirile. Si sa le citesc si sa le scriu. Unele mai vechi mi-au reusit indeajuns incat prietenii sa si le aminteasca si astazi. Sindromul Quijote le aduna intre copertile sale pe cele scrise dupa anul 2000. Eu am ramas tot cel de odinioara dar ele sunt altfel. Am oroare de repetitii. Daca tot ne-am asumat misiunea de a trimite mesaje in viitor e cazul sa le decupam mereu din orizontul prezentului. Iar aici multe ne enerveaza multe ne amuza iar unele ne fac in continuare sa visam. Asa merg lucrurile cum spunea un coleg mai in varsta de pe alte meridiane. Textele de fata sunt raspunsul meu optimist privitor la faptul ca lucrurile chiar merg. – Mircea Oprita

Sindromul Quijote

Abonatul nu poate fi contactat

Categoria: Fictiune
Editura: Nemira
Abonatul nu poate fi contactat
Absolventa de Filologie cu ani multi peste doua decenii si fructuosi in TVR Cristina Andrei debuteaza cu un roman o privire temerara despre straturile sociale suprapuse pe care le stie foarte bine ca jurnalista. Cu un puternic simt al detaliului cu o uimitoare capacitate de a construi dialoguri veridice autoarea isi urmareste personajele incepand din Vinerea Mare si pana la Inviere. Personajele sunt indaratnice nu accepta usor minunile unii mai si dispar . Cei amarati si pustiiti ard deseori mai repede decat lumanarile asa ca doar sansa existentei unui prozator precum Cristina Andrei ii mai poate scapa de uitare si indiferenta. – Ovidiu Simonca

Abonatul nu poate fi contactat

Cele trei grade si simbolistica lor

Categoria: Cazuri reale si controverse
Editura: Nemira
Cele trei grade si simbolistica lor
Aceasta carte face parte din colectiaPorta Magicaa edituriiNemira. Superioritatea Masoneriei asupra tuturor celorlalte ordine vine din simbolurile noastre si din adevarata ordine vine din simbolurile noastre si din adevarata lor semnificatie. In alte privinte celelalte ordine initiatice pot fi in competitie cu Masoneria pot rivaliza cu ea sau poate chiar o depasesc dar prin simbolurile ei Masoneria va domina daca va reinvata sensurile acestor simboluri si faptul ca fiecare dintre ele este reprezentarea unui adevar maret stravechi si fundamental. Victoria suprema pe care o poate obtine un om asupra mortii este sa isi invingadragostea de viata nu prin disperare ci prin speranta data de credinta. A invata sa te autodepasesti inseamna a invata sa traiesti iar austeritatea impusa de Stoicism nu era libertate ostentativa. Orice om care este dispus sa moara decat sa renunte la Adevar si la Libertate traieste cu adevarat fiindca este nemuritor prin sufletul lui.

Cele trei grade si simbolistica lor

SAS Ghidul supravietuitorului

Categoria: Hobby
Editura: Nemira
SAS Ghidul supravietuitorului
John Lofty Wiseman a lucrat in trupele sas douazeci si sase de ani. Cunoasterea experienta si priceperea lui sunt fara egal. El este expertul numarul 1 in tehnici de supravietuire in orice situatie. Tehnicile de antrenament ale fortelor SAS prestigioase trupe de lupta se regasesc in acest bestseller. Autorul ii impartaseste cititorului experienta cunostintele si tehnicile sale pregatindu-l sa supravietuiasca oricand si oriunde in lume.

SAS Ghidul supravietuitorului

Golul temporal (2 volume)

Categoria: Fictiune
Editura: Nemira
Golul temporal (2 volume)
Volumul 1 Peter F. Hamilton continua povestea omenirii in secolul 36 conducandu-si personajele prin lumi strident colorate si punandu-le in situatii imposibile. Nici macar tehnologia lor avansata si nici cunoasterea nu le mai pot apara. Povestea fascinanta a lui Edeard se afla in spatele Pelerinajului Visului Viu. Triumful lui se apropie iar natura Golului se va dezvalui in sfarsit. Volumul 2 Nu mai e timp iar soarta omenirii depinde de o mana de oameni: Araminta care-si da seama ca este misteriorul Al Doilea Visator Inigo care are vise despre un adevar mai sumbru si Justine ale carei jocuri disperate o duc in Gol unde niste fapturi cu puteri divine pot salva sau pot distruge universul. Trilogia care a inceput cu Golul visator continua cu o carte in care personajele isi pastreaza specificul. Apar acum zeci de ale povesti care confirma inca o data calitatile imaginatiei lui Peter F. Hamilton.

Golul temporal (2 volume)

Jocul adevarului

Categoria: Fictiune
Editura: Nemira
Jocul adevarului
CarteaJocul adevarului face parte din colectia Nemira Damen Tango a editurii Nemira. Cum somnul nu dadea semne sa vina prea curand Roberta continua sa se lase purtata pe aripile fanteziei surprinzandu-se intr-un tarziu zambind de una singura si gandindu-se la raposata matusa Cristina care-i lasase parca mostenire visurile ei romantice. […] Macinata de indoieli asupra propriei feminitati am ajuns sa nu mai dorm noaptea intrebandu-ma daca nu cumva sunt un monstru cu porniri perverse. – Sveva Casati Modignani Jocul adevarului

Jocul adevarului

Nu veti avea ura mea

Categoria: Biografii & Memorii
Editura: Nemira
Nu veti avea ura mea
Marturisirea coplesitoare a jurnalistului francez Antoine Leiris care si-a pierdut sotia Hlne MuyalLeiris pe 13 noiembrie 2015 in atacurile teroriste de la Bataclan. Pornind de la scrisoarea pe care o publica a doua zi si care a facut imediat inconjurul lumii tanarul jurnalist explica in carte ca in pofida a orice viata trebuie sa continue. Si ne dezvaluie relatia de iubire dintre un tata si fiul sau. Mesajul sau adresat initial teroristilor devine in ciuda groazei si a durerii suferite o pledoarie pentru viata.

Nu veti avea ura mea