Drood

Categoria: Fictiune
Editura: Nemira
Drood
In 1865 cand incepe povestea Charles Dickens este un scriitor de succes. Se afla in tren cu o iubita secreta si nu stie ca destinul ii rezerva o surpriza ce-i va schimba existenta. Un accident care-l va proiecta intr-o viata dubla. Obsesii macabre ies la iveala: crime cadavre cripte sinistre. Astfel incepe o incursiune tenebroasa si fascinanta in adancurile orasului ce se ascunde in Londra subterana. Drood imagineaza ultimii ani ai cunoscutului scriitor incercand sa elucideze enigme nerezolvate pana in zilele noastre.

Drood

Rendez-vous cu Rama

Categoria: Carti Premiate (Nobel Pulitzer Booker s.a.)
Editura: Nemira
Rendez-vous cu Rama
O nava extraterestra cilindrica de dimensiuni gigantice patrunde in sistemul solar iar povestea o spune un grup de exploratori umani care intercepteaza nava si incearca sa-i elucideze enigmele. Scriere fundamentala in istoria literaturii SF romanul Rendez-vous cu Rama a primit premiile Hugo Nebula precum si alte distinctii importante.

Rendez-vous cu Rama

Gramatica lui Dumnezeu

Categoria: Fictiune
Editura: Nemira
Gramatica lui Dumnezeu
25 de povestiri comice triste melancolice sau tandre De la autorul bestseller-ului italianDin toate bogatiile lumii Scriere burlesca si patetica ce aminteste de Dino Buzzati sau Italo Calvino. Domnul Remo si cainele Boomerang se avanta intr-un joc nou. Pasagerul Fifoni e obsedat de atacuri teroriste si ii ingrozeste pe insotitorii de zbor. Matusalemicul bunic Leone aflat intr-un scaun cu rotile pare condamnat la nemurire. Zeii manevreaza pe cai de neinteles vietile oamenilor. Iar dintre zeii plasmuiti de oameni spunea un filosof antic cel mai generos e cel care din mai multe singuratati a facut o zi de fericire. Stefano Bennia scris cartea lumii circ al fericirii si mai ales al singuratatilor. Comicul infernal grotescul si absurdul se intalnesc sub zodia imprevizibilului cu eroi sarlatani divinitati antice si multe creaturi enigmatice iar viata isi vede de frumusetile si de cruzimile ei. Domnul Remo si cainele Boomerang se avanta intr-un joc nou. Pasagerul Fifoni e obsedat de atacuri teroriste si ii ingrozeste pe insotitorii de zbor. Matusalemicul bunic Leone aflat intr-un scaun cu rotile pare condamnat la nemurire. STEFANO BENNI s-a nascut pe 12 august 1947 la Bologna. Si-a inceput cariera de scriitor inca din tinerete si a scris toate genurile: publicistica scenaristica proza poezie dramaturgie. De-a lungul timpului a publicat numeroase volume de fi ctiune si a scris texte pentru televiziune si muzica. In Italia se numara printre cei mai cunoscuti si mai activi scriitori cartile sale vanzandu-se in milioane de exemplare.

Gramatica lui Dumnezeu

Sindromul Quijote

Categoria: Fictiune
Editura: Nemira
Sindromul Quijote
Imi plac povestirile. Si sa le citesc si sa le scriu. Unele mai vechi mi-au reusit indeajuns incat prietenii sa si le aminteasca si astazi. Sindromul Quijote le aduna intre copertile sale pe cele scrise dupa anul 2000. Eu am ramas tot cel de odinioara dar ele sunt altfel. Am oroare de repetitii. Daca tot ne-am asumat misiunea de a trimite mesaje in viitor e cazul sa le decupam mereu din orizontul prezentului. Iar aici multe ne enerveaza multe ne amuza iar unele ne fac in continuare sa visam. Asa merg lucrurile cum spunea un coleg mai in varsta de pe alte meridiane. Textele de fata sunt raspunsul meu optimist privitor la faptul ca lucrurile chiar merg. – Mircea Oprita

Sindromul Quijote

Daruieste-mi aripi

Categoria: Carti pentru copii
Editura: Nemira
Daruieste-mi aripi
Un copil deseneaza un inger pe o bucata de hartie. Deodata ingerul prinde viata si il roaga pe micutul artist sa-i daruiasca niste aripi dar nu din cele cu pene mari care sunt demodate incomode si il incurca la zbor. Il indeamna astfel sa fie creativ. Copilul incepe sa deseneze… Deseneaza mai intai aripi din valuri salbatice si inspumate aripi din iarba verde si proaspata aripi din sticla stralucitoare precum cristalul aripi din litere si din zapada pana cand ingerul gaseste perechea potrivita. Drept multumire ingerul il invita pe micutul binefacator ei bine unde credeti? sa zboare impreuna cu el. O minunata carte ilustrata o poveste plina de poezie

Daruieste-mi aripi

Abonatul nu poate fi contactat

Categoria: Fictiune
Editura: Nemira
Abonatul nu poate fi contactat
Absolventa de Filologie cu ani multi peste doua decenii si fructuosi in TVR Cristina Andrei debuteaza cu un roman o privire temerara despre straturile sociale suprapuse pe care le stie foarte bine ca jurnalista. Cu un puternic simt al detaliului cu o uimitoare capacitate de a construi dialoguri veridice autoarea isi urmareste personajele incepand din Vinerea Mare si pana la Inviere. Personajele sunt indaratnice nu accepta usor minunile unii mai si dispar . Cei amarati si pustiiti ard deseori mai repede decat lumanarile asa ca doar sansa existentei unui prozator precum Cristina Andrei ii mai poate scapa de uitare si indiferenta. – Ovidiu Simonca

Abonatul nu poate fi contactat

Ocultismul in politica

Categoria: Istorie
Editura: Nemira
Ocultismul in politica
Adesea in spatele regelui se ascunde magicianul iar uneori magicienii din umbra palatelor ajung sa ia palatele in stapanire acesta este mesajul cartii celor doi autori care ne poarta de la pitagoricieni la anabaptisti de la ismaeliti la nestorieni de la Ioana dArc la baronul Ungern si la Sinarhie de-a lungul unor capitole scrise intr-un ritm alert si care se citesc ca tot atatea romane politiste cu atat mai interesante cu cat e vorba in ele de fapte si personaje reale atestate istoric si uneori cunoscute si de noi in zilele noastre. Templierii Saint-Germain Cagliostro sunt personaje care au facut istoria din culise stramosi ai celor care nebanuiti continua s-o influenteze si astazi fara sa apara in prim-planul ei. Mare parte din episoadele relatate sunt necunoscute marelui public repuse in contextul lor istoric in urma unui studiu bine documentat ele dezvaluie conexiuni inca nebanuite luminand fata nevazuta a istoriei si alimentandu-ne aprehensiunea ca intotdeauna ceea ce vedem este mai putin decat ceea ce se intampla cu adevarat.

Ocultismul in politica

Cele trei grade si simbolistica lor

Categoria: Cazuri reale si controverse
Editura: Nemira
Cele trei grade si simbolistica lor
Aceasta carte face parte din colectiaPorta Magicaa edituriiNemira. Superioritatea Masoneriei asupra tuturor celorlalte ordine vine din simbolurile noastre si din adevarata ordine vine din simbolurile noastre si din adevarata lor semnificatie. In alte privinte celelalte ordine initiatice pot fi in competitie cu Masoneria pot rivaliza cu ea sau poate chiar o depasesc dar prin simbolurile ei Masoneria va domina daca va reinvata sensurile acestor simboluri si faptul ca fiecare dintre ele este reprezentarea unui adevar maret stravechi si fundamental. Victoria suprema pe care o poate obtine un om asupra mortii este sa isi invingadragostea de viata nu prin disperare ci prin speranta data de credinta. A invata sa te autodepasesti inseamna a invata sa traiesti iar austeritatea impusa de Stoicism nu era libertate ostentativa. Orice om care este dispus sa moara decat sa renunte la Adevar si la Libertate traieste cu adevarat fiindca este nemuritor prin sufletul lui.

Cele trei grade si simbolistica lor

Tsunami. Scurta metafizica a catastrofelor

Categoria: Carti de specialitate
Editura: Nemira
Tsunami. Scurta metafizica a catastrofelor
Catastrofismul luminat este un viclesug care consta in a separa omenirea de propria sa violenta facand din aceasta un destin fara intentie dar in stare sa ne nimiceasca. Viclesugul este de a face ca si cum am fi victima sa avand totodata in minte ideea ca noi suntem cauza unica a ceea ce ni se intampla. Acest joc dublu aceasta stratagema este poate conditia salvarii noastre. […] Avem o responsabilitate enorma deoarece suntem singura cauza a ceea ce ni se intampla. Dar sentimentul responsabilitatii noastre are toate sansele de a spori peste masura trufia dintru inceput.

Tsunami. Scurta metafizica a catastrofelor

SAS Ghidul supravietuitorului

Categoria: Hobby
Editura: Nemira
SAS Ghidul supravietuitorului
John Lofty Wiseman a lucrat in trupele sas douazeci si sase de ani. Cunoasterea experienta si priceperea lui sunt fara egal. El este expertul numarul 1 in tehnici de supravietuire in orice situatie. Tehnicile de antrenament ale fortelor SAS prestigioase trupe de lupta se regasesc in acest bestseller. Autorul ii impartaseste cititorului experienta cunostintele si tehnicile sale pregatindu-l sa supravietuiasca oricand si oriunde in lume.

SAS Ghidul supravietuitorului