O scurta istorie ilustrata a romanilor

Categoria: Istorie
Editura: Humanitas
O scurta istorie ilustrata a romanilor
Cand este insotita de ilustratii o carte de istorie e mai buna iar materia sa e si mai lesne de inteles si de retinut. Imaginile spun ele insele o poveste sau o completeaza iar impactul lor e mai puternic decat orice demonstratie. Documentele iconografice din aceasta editie au fost selectate astfel incat cititorul purtat de farmecul inconfundabil al lui Neagu Djuvara sa si-i apropie ca si cum ar privi intr-un album de familie alcatuit de mai multe generatii pe oamenii din trecut: imparatii romani domnii si regii romani cu aliatii si dusmanii lor politicienii buni si rai cum i-am avut in momente de triumf sau de mare restriste si uneori chiar oamenii e rand pe care istoriile adesea ii uita. Impreuna textul si imaginile alcatuiesc o minunata istorie ilustrata a romanilor.
Pret:40.15 lei

Cumpara: O scurta istorie ilustrata a romanilor

Empire: How Britain Made the Modern World

Categoria: Istorie
Editura: Penguin
Empire: How Britain Made the Modern World
Once vast swathes of the globe were coloured imperial red and Britannia ruled not just the waves but the prairies of America the plains of Asia the jungles of Africa and the deserts of Arabia. Just how did a small rainy island in the North Atlantic achieve all this? And why did the empire on which the sun literally never set finally decline and fall? Niall Ferguson’s acclaimed Empire brilliantly unfolds the imperial story in all its splendours and its miseries showing how a gang of buccaneers and gold-diggers planted the seed of the biggest empire in all history – and set the world on the road to modernity.
Pret:68.0 lei

Cumpara: Empire: How Britain Made the Modern World

World War II Visual Encyclopedia

Categoria: Istorie
Editura: Dorling Kindersley Ltd
World War II Visual Encyclopedia
World War II: Visual Encyclopedia profiles the soldiers who served as well as key events and the technology of war.Find the facts about the most cunning strategists the longest battles the fastest fighter planes and much more in this spectacular visual dictionary. Key information is available at a glance with data boxes facts and stats to dip into alongside cutting-edge CGI technology that bring these infamous events to life. Packed with profiles of the people places and events from Winston Churchill to Pearl Harbor World War II: Visual Encyclopedia explores this historic event that shaped our world.
Pret:90.0 lei

Cumpara: World War II Visual Encyclopedia

Primul Razboi Mondial. Controverse paradoxuri reinterpretari

Categoria: Istorie
Editura: Humanitas
Primul Razboi Mondial. Controverse paradoxuri reinterpretari
Cartile lui Lucian Boia sunt mai mult decat reelaborari polemice in sensul demitologizarii si inlaturarii locurilor comune din istoria si implicit din mentalitatea romaneasca. Miza reala o reprezinta scrierea unei istorii europene comune dincolo de prejudecati si de teoriile general acceptate. Iar cartea de fata constituie expresia sintetica necesara si lamuritoare a ideilor de pana acum ale autorului avand ca tematica principala ceea ce el numeste evenimentul fondator al lumii in care traim. Primul Razboi Mondial ramane prin problematica morala prin amploarea fenomenului si prin consecintele dezastruoase materializate nemijlocit in cea de-a doua conflagratie mondiala una dintre cele mai zguduitoare drame din istoria moderna. Sistemul de la Versailles ramane actul de nastere al Europei din zilele noastre.La ce bun sa rediscuti vinovatiile sau responsabilitatile deja de mult stabilite si chiar asumate? De ce ar fi potrivit sa se rescrie semantica urmarilor imediate sau cu bataie foarte lunga? Are rost sa-i identificam pe invingatori si pe invinsi cand poate de fapt Europa a fost marele perdant? Daca ne dorim ca istoria acestui continent sa insemne mai mult decat o simpla juxtapunere de istorii nationale fiecare rodandu-si si reciclandu-si intre propriile granite propriile mituri si idei de-a gata e necesar sa facem cu obiectivitate si cu deschidere exercitii de imaginatie precum aceasta carte sa cautam implicatiile mai profunde ale intamplarilor si sa gasim un echilibru in interpretare. In mod cert Primul Razboi Mondial ne determina sa privim lucrurile si intreaga noastra evolutie cu mai multa intelepciune.
Pret:16.18 lei

Cumpara: Primul Razboi Mondial. Controverse paradoxuri reinterpretari

Capcanele istoriei. Elita intelectuala romaneasca intre 1930 si 1950 – Editie lux

Categoria: Istorie
Editura: Humanitas
Capcanele istoriei. Elita intelectuala romaneasca intre 1930 si 1950 - Editie lux
Aceasta carte face parte dinSeria de autor Lucian Boiaa edituriiHumanitas.De mai bine de douazeci de ani istorici de toate varstele si coloraturile sunt dominati de obsesia comportamentului public al intelectualilor romani in secolul XX. S-a scris mult mai ales de la inaltimea prezidiului unui complet de judecata morala adesea fara a se putea administra toate probele unui dosar incalcit dar si fara intelegerea deplina a naturii umane. Daca nu sunt considerati de-a dreptul factori cauzali in istorie intelectualii sunt cel putin datori cu atitudini exemplare. Insa atunci cand intre 1930 si 1950 membrii elitei intelectuale odata cu societatea trec prin mai multe schimbari de regim adevarata miza a discutiei este omenescul cu toate nuantele sale. Era nevoie dupa un lung sir de tentative intransigente dar neizbutite de judecata fina a unui istoric precum Lucian Boia care sa pondereze si iacobinismul si ingaduinta fata de cei care in numai doua decenii din cauza amalgamului de idei abstracte si de orgolii personale cad in capcanele istoriei.
Pret:34.46 lei

Cumpara: Capcanele istoriei. Elita intelectuala romaneasca intre 1930 si 1950 – Editie lux

Istorie si mit in constiinta romaneasca

Categoria: Istorie
Editura: Humanitas
Istorie si mit in constiinta romaneasca
Istoria a fost intotdeauna si un instrument de putere. Cine stapaneste trecutul are sanse mari de a stapani si prezentul. Dupa 1989 conditionarea opiniei publice prin istorie s-a dovedit a fi o constanta a strategiei Puterii un mijloc cu atat mai abil cu cat pentru cei mai multi este insesizabil. Societatea civila trebuie sa invete sa se apere de intoxicarea prin istorie. Educatia civica presupune nu numai traditionala valorizare de tip eroic a faptelor istoriei nationale ale carei virtuti identitare nu le contestam ea presupune si asumarea critica si responsabila a propriului trecut ca si deprinderea decodarii mesajului istoric care ca orice mesaj urmareste ceva.-Lucian BOIA
Pret:27.43 lei

Cumpara: Istorie si mit in constiinta romaneasca